SikkerMail med NemID - søg certifikat med LDAP

Når man skal sende en SikkerMail, og ikke har en SikkerMail løsning fra Comendo bruger man sit eget medarbejdercertifikat og modtagerens certifikat til at lave mailen sikker.

For at kunne det, skal man først have modtagerens certifikat. Dette kan man selvfølgelig få ved at modtageren sender en signeret mail til en, og man så tilføjer ham til sit adressekartotek.

Man kan også søge certifikatet på http://nemid.nu

Men aller lettest er det at tilføje NemID som et adressekartotek, og så søge modtageren derigennem.

Søgning med LDAP

For at søge med LDAP skal din Outlook først have tilføjet et addressekartotek. Det gøres således:

I outlook på FILER vælges Konto

Her vælges fanebladet Addressekartoteker

Tryk på Ny

Vælg Internet addressekartotek - LDAP og tryk Næste

Udfyld Servernavn med crtdir.certifikat.dk

Tryk på Flere indstillinger

Ændrer navnet til NemID og vælg fanebladet Søgning

Vælg Brugerdefineret under Søgeresultat, og udfyld med c=dk

Tryk OK

Tilbage på billedet Tilføj konto trykkes Næste, og nu har du konfigureret et addressekartotek der slår op i NemID.

Hvordan bruges NemID adresse kartoteket

Når man i Outlook laver en ny mail, tryk da på TIL

Skift Adressekartotek og vælg NemID

Skriv navn, del af navn eller emailadresse og tryk på søg

Når du har fundet den rette modtager trykkes på Til, og herefter på OK

Nu kan du sende en SikkerMail til modtageren