Hvorfor kommer meddelelsen ”Autosplit-faciliteten kan ikke finde en nøgle mellem den aktuelle og forrige record"?

Overstående fejl opstår når man gentagne gange (ca. 10) har indsat en ny record, over en og samme record.

Løsning på problemet:
Man kan løse problemet påfølgende måde:

Eksemplet herunder tager udgangspunkt i en kassekladde, men løsning kan overføres i andre sammenhænge: Kontoskemaer, salærnota linjer, etc.

Åbn vinduet kassekladde.
    Vælg det kassekladde navn, hvor problemet optræder.
    Vælg alle linjer ved at taste [Ctrl+A]
    Klip alle linjerne ud ved at taste [Ctrl+X]
    Sæt alle linjerne ind igen ved at taste [Ctrl+V]

Denne operation forsyner linerne med nye løbenumre, og derved afhjælpes problemet.
N.B. Har man ofte dette problem bør man overveje at ændre arbejdsrutine. Overvej f.eks. at oprette nye records ved at stille markøren på sidste linie i stedet for at taste [F3] (indsæt record).